Meneer de Journalist

Home Redactie Contentmarketing Infographics Klanten Contact


Contentmarketing, daar draait alles de komende tijd om in de marketingstrategie van bedrijven.

Wat is contentmarketing? Content marketing is het aanleveren van waardevolle content voor huidige en toekomstige consumenten. Het doel is: een vertrouwensband opbouwen, het merk versterken en een positief gevoel neerzetten. Content die typisch wordt ingezet bij content marketing zijn blogs, gastblogs, nieuwsbrieven, PowerPoint en Prezi-presentaties, posts op social media, webinars, video's, podcasts en e-books.
contentmarketing

Door een succesvolle contentmarketingstrategie positioneert een bedrijf zich als expert op zijn terrein. Op die manier worden - zo is de voorspelling van veel marketing-deskundigen - in de toekomst relaties op de lange termijn gelegd tussen consumenten en merken.

Het gaat dus om het opbouwen van relaties via content. En die wordt aangeleverd door contentverwerkers: professionals uit het communicatievak én experts uit het veld.

Wie moet dat allemaal aansturen?
Bedrijven die hun Contentmarketingstrategie willen bepalen, kunnen Meneer de Journalist inhuren als Director of Content.Journalisten zijn bij uitstek geschikt als contentmanagers, verwerkers en regisseurs.
Meneer de Journalist 2010