meneer de journalist

Home Redactie Contentmarketing Infographics Klanten Contact


Ons journalistieke tekstbureau schrijft voor een brede klantenkring. Tekstopbouw en woordkeus luisteren heel nauw. Wat bij de een werkt, moet bij de ander juist niet.

Een subtiele verandering kan al zorgen dat een tekst een heel andere gevoelswaarde krijgt en daarmee heel anders overkomt op de lezer. Het is de uitdaging om precies de juiste tone of voice te vinden. Opdrachtgevers verbazen zich daar vaak over. Toch is de formule eenvoudig: goed luisteren en zorgvuldig formuleren.

Voor een freelance journalist is het heerlijk om een zin op te schrijven die exact verwoordt wat een specialist of vakman bedoelt. Als er zoiets bestaat als schrijvers-adrenaline, dan krijgt Meneer de Journalist daar op zo'n moment een flinke dosis van.

voorgesprek
Klanten huren ons in voor de redactie van teksten, voor advies als ze zelf een stuk moeten schrijven en voor het verzorgen van complete publicaties: boeken, folders, brochures.

Het is zelfs mogelijk om een tekst te laten schrijven en die onder św naam te publiceren. Een Ghostwriter inhuren is een slimme manier om uw werk in duidelijke taal te presenteren aan uw publiek.


Journalistieke stukken publiceren we onder andere in Trouw, Reader's Digest, Nederlands Dagblad, De Werkplaats, Future Magazine en in media van diverse grote uitgeverijen.

Freelance journalist gezocht? Meneer de Journalist zet vaktaal om in begrijpelijk Nederlands.


Trouw Voorpagina
» Lees deze publicaties in Trouw:
Interview Herman Vuijsje (02/08/10)

Interview Mechteld Jansen (09/08/10)

- Christelijke cocktail (27/07/10)
- Minder leuteren meer werken (21/2/09)
- Operatie zonder ziekenhuis
(10/6/09)
- Ontslag? niet met lege handen (4/4/09)


Cityside Oasis preview
» Hoofdredactie voor het boek Cityside Oasis  (NL en EN).
- cityside oasis - versie nl (2008, pdf)


© Meneer de Journalist 2010